Corona protocol

Om je gezondheid en die van anderen te waarborgen, vragen wij je kennis te nemen van de volgende regels die van toepassing zijn voor deelname aan activiteiten in het dorpshuis.

 1. Ontsmet je handen bij het betreden van het dorpshuis. In de hal staat hiervoor desinfecterend middel.
 2. Het dragen van een mondkapje is verplicht bij binnenkomst en wanneer u door de vrije ruimte loopt. Op het moment dat u een (zit)plaats hebt ingenomen in een van de ruimtes  voor een activiteit, mag het mondkapje af als dit de activiteit anders belemmert.
 3. De 1 ½ meterregel moet overal in het gebouw strikt worden nageleefd. Alleen familieleden mogen dichter bij elkaar komen. Zij zitten bij voorkeur naast elkaar.
 4. Jassen worden opgehangen aan de kapstokken in de hal. Let daarbij al meteen op het houden van afstand.
 5. We vragen je om bij de start van elke activiteit een gezondheidsverklaring in te vullen, die door de beheerder of de docent centraal wordt ingenomen.
 6. Kies een plaats in de ruimte waar je activiteit plaatsvindt en blijf daar zo veel mogelijk zitten.
 7. Het dorpshuis mag geen eten en drinken bereiden en/of uitschenken. Het nuttigen van zelf meegebrachte koffie, thee en limonade is gedurende deze verordening toegestaan.

MAATREGELEN

 • Voor aanvang van de cursus is het meubilair schoongemaakt.
 • De ruimte is voor en na gebruik geventileerd. Zo nodig of gewenst wordt ok tijdens de activiteiten een ventilatierooster of raam opengezet.
 • In de zaal is reinigingsmiddel aanwezig voor eigen gebruik.
 • De gezondheidsverklaring is een maatregel van de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • De aanwezigheidsregistratie is bedoeld om achteraf te kunnen vaststellen wie werkelijk aanwezig was. De gegevens worden 3 weken bewaard en daarna vernietigd.