Sponsoren

Zonder sponsoren was het nooit zo mooi geworden. Zij hebben meubilair gedoneerd of tegen gereduceerde tarieven beschikbaar gesteld, klussen gedaan, of geholpen om het buitenterrein opgeruimd te krijgen. Wij zijn de volgende sponsoren zeer dankbaar:

Bezoekers van het dorpshuis kunnen veel plezier beleven aan het prachtige koffieservies dat is geschonken door de Winkeliersvereniging DaCostasingel en het Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost.

Stucadoorsbedrijf Ferry van Haastert uit Hazerswoude-Rijndijk heeft de wanden bij de keuken gestukt. We zijn Ferry, die om de hoek van de school woont, heel dankbaar voor deze sponsoring.

Bij Kringloop aan de Rijn uit Koudekerk aan den Rijn hebben we veel oude kasten gevonden die overal in het gebouw zijn terug te vinden. De grenen kasten in de cadeauwinkel komen er vandaan, het uitleen meubel van de bieb en ook de lessenaar. Met name de kast bij de keuken is natuurlijk een echte blikvanger!

Bij Kringloop ’t Hoekie uit Hazerswoude-Dorp vroegen we ‘hebben jullie ook een grote grenen tafel’? In de winkel zagen we alleen normaal formaat tafels staan. “Loop maar mee naar het magazijn, daar heb ik misschien wel wat voor jullie”, zei de baas. Daar troffen we in een hoek deze prachtige mega kroegtafel van 3 meter lang en 1.10 breed aan, die nu als leestafel in de bieb een tweede leven heeft gekregen.

Baatje Grondverzet Rijnwoude heeft voordat zij de opdracht kregen om het schoolplein opnieuw te bestraten, gratis de struiken om het schoolplein verwijderd. Van het eindresultaat is een mooie video gemaakt.

Bij Kringloop Alphen aan den Rijn zijn we vooral geslaagd in het vinden van accessoires, zoals lampen (zoals die op de foto), vazen en schalen. Maar ook de zithoek komt daar vandaan en de kleine leestafel bij de keuken. Maria van Doornik (oprichtster van de Kringloop Alphen) heeft ons daarbij geholpen en zij heeft ook de versieringen op de ramen gemaakt.

Tom van der Haas, de oud-ijzer-man uit het dorp, is heel wat zaterdagen – samen met zijn maat- bezig geweest met het verwijderen van de speeltoestellen en fietsenstalling. Ook waren vele ritjes nodig om al het oud ijzer dat uit alle hoeken en gaten van de school kwam, af te voeren.