Theaterschool Karibuni

Anne Goedhart, oprichtster en vaste theaterdocent: “Ik vind het geweldig om met kinderen te werken en samen met hen hun eigen verhalen en ideeën om te zetten in theater. Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk om een sfeer te creëren waarin elk kind zich durft open te stellen en de ruimte voelt zijn of haar gedachten en kijk op de dingen te delen. Het is die bijzondere visie van de kinderen die mij inspireert theater te maken.”

Karibuni is Swahili en betekent ‘hartelijk welkom’. Iedereen is dan ook welkom om deel uit te maken van het Theateratelier. Een atelier is een werkplaats. In dit geval een werkplaats bedoeld om theater te maken. Er worden lessen gegeven zodat iedereen de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. In de lessen krijgt iedereen de kans om zijn of haar ideeën en verhalen uit te proberen op de vloer. Alles kan een startpunt zijn om theater te maken. Het is bij Karibuni belangrijk dat de docent en de leerlingen samen iets creëren en elkaar daarmee inspireren.

Op dit moment zijn er lessen voor alle kinderen tussen de 5 en 14 jaar. De lessen vinden plaats op woensdagmiddag en -avond.