Alle sponsoren en vrijwilligers bedankt!

Dorpshuis Rijndijk is net open, maar door corona helaas weer dicht

Uit: Groene Hart Koerier, 23 december 2020

De coronamaatregelen gooien helaas steeds roet in het eten als het gaat om het openen van het nieuwe dorpshuis van Hazerswoude-Rijndijk. Het gebouw is klaar, de bieb is al enkele weken open geweest, maar nu moeten de deuren al weer gesloten worden. Er is zo ook geen feestelijke gelegenheid om alle sponsoren en vrijwilligers te bedanken. Het Netwerk Hazerswoude-Rijndijk wil alle vrijwilligers en sponsoren daarom via de krant bedanken en hele fijne feestdagen toewensen!

Krap budget
Er was een krap budget om de voormalige Rhynenburchschool te transformeren naar een tijdelijk dorpshuis. Het budget dat er was ging vooral op aan noodzakelijke zaken als een nieuwe brandmeldinstallatie, dakreparatie, buitenschilderwerk, aanpassingen van de elektriciteit en cv-installatie en herbestrating van het schoolplein. Allemaal heel erg nodig en het gebouw is er zeker beter en veiliger door geworden, maar van binnen is het dan niet nog mooier en gezelliger. Door de inzet van vrijwilligers en sponsoren is het echter toch gelukt er een echter ‘huiskamer’ van het dorp van te maken.

Bergen werk door vrijwilligers verzet
Om het binnen allemaal op te ruimen, in dezelfde kleuren te schilderen en in te richten hebben 20 vrijwilligers de schouders er onder gezet. Ze hebben alle raamkozijnen aan de binnenzijde, de binnenkozijnen, deuren en enkele wanden geschilderd in de periode juni tot in november. Veel dank daarvoor aan Riet, Chantal, de twee Karins, Hetty, Frans, Cilleke, Diana en de docenten van de muziekschool en hun familie. In de school en de buitenbergingen was verder veel troep aanwezig, van oude schoolborden en prikborden tot gymtoestellen en kapot meubilair. Die zijn door Richard, Ernst, Frans en Niels weggebracht naar de kringloop of naar de container afgevoerd. Verder hebben Cees, Simon en Richard allerlei kluswerk gedaan, zoals spullen weghalen of juist ophangen, maar er was ook ambachtelijker werk. Zo heeft Cees het podium getimmerd en heeft Willem een voormalig toilet omgetoverd tot kleedhok van de gymzaal en heeft hij handige schildertafeltjes gemaakt van oude schoolbankjes. Verder waren diverse vrijwilligers druk met speurwerk naar leuke meubels en inrichtingsartikelen bij de diverse kringlopen in de omgeving en op internet. Van de hand van Riet zijn ook alle decoraties van spijkerstof. Maar het belangrijkste was wel dat de vrijwilligers het met elkaar heel gezellig hebben gehad en met veel plezier naar het eindresultaat hebben toegewerkt.  

Sponsoren
Voor de inrichting moest creativiteit en inventiviteit worden aangesproken en daarvoor zijn ook partijen benaderd om het dorpshuis te sponsoren. Zonder sponsoren was het nooit zo mooi geworden. Zij hebben spullen voor de inrichting gedoneerd of dit tegen gereduceerde tarieven beschikbaar gesteld, klussen gedaan, of geholpen om het buitenterrein opgeruimd te krijgen. Wij zijn de volgende sponsoren zeer dankbaar…

Dorpsoverleg en Winkeliersvereniging
Bezoekers van het dorpshuis kunnen veel plezier beleven aan het prachtige koffieservies dat is geschonken door de Winkeliersvereniging DaCostasingel samen met het Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost.

Stukadoorsbedrijf  Ferry van Haastert
Ferry van Haastert uit Hazerswoude-Rijndijk heeft de wanden bij de keuken gestukt. We zijn Ferry, die om de hoek van het dorpshuis woont, heel dankbaar voor het strakke wandje.

Kringloop aan den Rijn – Koudekerk
Bij Kringloop aan de Rijn zijn diverse oude kasten gevonden die overal in het gebouw zijn terug te vinden. De grenen kasten in de cadeauwinkel komen er vandaan, het uitleenmeubel van de bieb en ook de lessenaar. Maar met name de kast bij de keuken is natuurlijk een echte blikvanger!

Kringloop ’t Hoekie uit Hazerswoude-Dorp
Bij Kringloop ’t Hoekie vroegen we ‘hebben jullie ook een grote grenen tafel’? In de winkel zagen we alleen normaal formaat tafels staan. “Loop maar mee naar het magazijn, daar heb ik misschien wel wat voor jullie”, zei de baas. Daar troffen we in een hoek deze prachtige mega kroegtafel van 3 meter lang en 1.10 breed aan, die nu als leestafel in de bieb een tweede leven heeft gekregen.

Kringloop Alphen aan den Rijn
Bij de kringloopvestigingen in Groenendijk en aan de Energieweg zijn we vooral geslaagd in het vinden van accessoires, zoals lampen (zoals die op de foto), vazen en schalen. Maar ook de zithoek komt daar vandaan en de kleine leestafel bij de keuken. Maria van Doornik (oprichtster van de Kringloop Alphen) heeft ons daarbij geholpen en zij heeft ook de decoraties op de ramen gemaakt.

Baatje Grondverzet Rijnwoude
De mannen van Baatje hebben, voordat zij de opdracht kregen om het schoolplein opnieuw te bestraten, gratis de struiken om het schoolplein verwijderd. Van het eindresultaat is een mooie video gemaakt

De Oud IJzer Man
Tom van der Haas is heel wat zaterdagen – samen met zijn maat- bezig geweest met het verwijderen van de speeltoestellen en fietsenstalling. Ook waren vele ritjes nodig om al het oud ijzer dat uit alle hoeken en gaten van de school kwam, af te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *