Tijdelijk dorpshuis begint vorm te krijgen

Extra klusvrijwilligers zijn van harte welkom!

Uit: Groene Hart Koerier 8 augustus 2020

Het omvormen van de voormalige Rhynenburchschool tot een dorpshuis voor Hazerswoude-Rijndijk is in volle gang. Zowel buiten als binnen wordt druk geschilderd, half augustus wordt een deel van schoolplein aangepakt en op 31 augustus start de verbouwing binnen.

Na de vakantie start verbouwing
Het is lastig gebleken om een aannemer te vinden die in of direct na de zomervakantie aan de slag kan met de benodigde aanpassingen in het pand. Men heeft uiteindelijk toch een aannemersbedrijf uit de regio kunnen vinden die de klus wil klaren en die op 31 augustus gaat beginnen.  Projectleider Helma Christ van de gemeente vertelt er het volgende over. “De verbouwing zal in fases plaatsvinden. Als eerste wordt het middengedeelte waarin het dorpshuis en de bibliotheek komen, aangepakt. Een deel van de bestaande toiletgroep wordt omgebouwd tot MIVA-toilet, de bestaande keuken wordt opgeknapt en krijgt nieuwe apparatuur.  Verder worden enkele systeemwanden verwijderd, verplaatst of geplaatst, bijvoorbeeld voor doorgangen tussen de gebouwdelen en spreekkamers voor Tom in de Buurt. Tot slot wordt overal nieuwe vloerbedekking gelegd. De verbouwing van het leegstaande deel voor Junis kinderopvang gebeurt als laatste. Zij streven ernaar om na de kerstvakantie open te gaan.”

Vanaf oktober gefaseerd open
Christ: “We gaan proberen om in de eerste weken van oktober bepaalde ruimtes al klaar te hebben, zoals de voormalige gymzaal, zodat een aantal activiteiten toch al kan starten. Mensen willen na een lange periode van coronamaatregelen graag weer kunnen gymmen, een yogales volgen, muziek maken, schilderen of bridgen. Dat natuurlijk onder het voorbehoud dat de coronaregels het toestaan. De bibliotheek zal in elk geval van eind augustus tot half oktober gesloten zijn vanwege de verbouwing en herinrichting.”

Buitenruimte
“De schilders hebben alle kozijnen buiten al in de grondverf gezet en deze week is ook de gevel van het gebouw schoongespoten. Het ziet er daardoor al een stuk aantrekkelijker uit aan de buitenkant.  Half augustus worden alle speeltoestellen verwijderd en worden de oude fietsenstallingen afgebroken. Tevens zullen er al openingen in de haag worden gemaakt. In een later stadium wordt ook de bestrating van het plein aangepakt. Eind augustus starten verder de werkzaamheden aan het dak,” aldus de projectleider.  

Binnen schilderwerk
“De toekomstige gebruikers en vrijwilligers zijn ook al heel actief in het bedenken hoe het van binnen moet worden ingericht en wat er opgeknapt moeten worden om een sfeer te creëren waarin bezoekers zich straks welkom voelen”, vertelt Diana Baak, die samen met Richard Brommers vanuit het Netwerk Hazerswoude-Rijndijk de vrijwilligersactiviteiten coördineert.  “Er zijn al aardig wat vrijwilligers aan de slag. We willen al de verschillende kleuren die je nu in het gebouw ziet terugbrengen tot rustige basiskleuren. Die passen straks ook beter bij de pvc-vloer met houtlook die op de vloer zal worden gelegd. Kleuren brengen we er straks vooral in met de meubels, planten en woondecoratie.”

Klussers gezocht
Het schoonmaken, schuren en verven vordert gestaag, maar om het tempo op te voeren kunnen we nog wel meer handjes gebruiken, ook voor allerhande kleine technische klusjes. In een later stadium zullen we ook gericht naar vrijwilligers zoeken voor specifieke klussen, zoals helpen met het afvoeren van materialen, timmerwerk, pimpen van meubels e.d. Dus heb je af en toe een paar uurtjes over om te helpen, dan ben je van harte welkom. We voegen je dan toe aan de app-groep waarin staat wie wanneer aan de slag gaat. Het ook gezellig om het met elkaar te doen! Neem voor meer informatie contact op met info@dorpsnetwerk.nl of bel 06-54683475.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *