Verbouwing dorpshuis afgerond

Denk mee over een passende naam voor het dorpshuis…

Uit: Groene Hart Koerier, 21 oktober 2020

De metamorfose van de voormalige Rhynenburchschool naar dorpshuis nadert de afronding. De opening wordt in de loop van november verwacht en dan wil men ook de naam van het dorpshuis bekend maken. Heeft u een goed idee voor een naam?

Warme sfeer
De verbouwing is deze week klaar en na de herfstvakantie worden de boeken en voorzieningen van de bibliotheek terugverhuisd. De vrijwilligers zijn dan ook klaar met de megaklus van het binnen schilderwerk van het gebouw. De kakafonie van felle kleuren is vervangen door rustige en warme tinten grijs en honingkleur.  Het gele en paarse linoleum is vervangen door een PVC vloer in houtlook. Ook het kantoor en de geluidsarme spreekkamers van Tom in de Buurt kunnen binnenkort in gebruik genomen worden. Alleen het gedeelte waar Junis een Kinderdagverblijf en BSO zal vestigen, wordt pas vanaf eind november verbouwd met als doel in januari open te gaan.

Bieb en buurthuis één geheel
Zoals u op de tekening ziet maken de bibliotheek en het buurthuis gebruik van dezelfde ruimte (groen). De boeken staan straks zoveel mogelijk langs de wanden en in het midden van de ruimtes komen verrijdbare boekenkasten, zitjes en (lees)tafels. Hiermee wordt een huiselijke sfeer gecreëerd. In het hart van het gebouw is ook een podium gemaakt met ruimte voor 80-100 personen om als toeschouwer te zitten, maar nu natuurlijk maar 30 personen op 1,5 meter afstand.

Verhuurbare ruimtes
In principe kan de bibliotheek/het buurthuis geheel of gedeeltelijk worden gebruikt voor evenementen en activiteiten. Maar er zijn ook aparte ruimtes (blauw op de tekening) beschikbaar voor multifunctioneel gebruik. Ze hebben wel een hoofdfunctie gekregen, zoals de creatieve ruimte (lekker kliederen), het muzieklokaal (geluidsarm), de gymzaal met kleedkamer (bewegen) en een vergaderzaaltje. Maar in al deze ruimtes kunnen naar behoefte ook bijeenkomsten worden belegd. De lokalen zijn ongeveer 55 m2 groot en de gymzaal 85 m2. De totale oppervlakte van het dorpshuis bedraagt ruim 1.100 m2.

Bestrating plein
Vanaf vorige week is ook gestart met de herbestrating van het schoolplein, of moeten we straks zeggen ‘dorpsplein’. Al eerder waren alle struiken en hekken om het plein weggehaald, zodat het straks een open e uitnodigend plein is. Er komt, om de verlichting van het plein zelf te verbeteren, op twee plaatsen een lantaarnpaal te staan. De verwachting is dat de werkzaamheden voor 1 november zijn afgerond. De beplanting van de nieuwe groenvakken zal in het voorjaar worden gedaan door de actieve tuingroep o.l.v. Frans Pannenbakker.

Horecavoorziening
In de open keuken/bar zullen straks ook alcoholische dranken geschonken worden op basis van een lichte horecavergunning. Ook is het mogelijk eenvoudige maaltijden te bereiden en kookworkshops te organiseren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *