Vrijwilligers doen veel werk

Uit: Nieuwsbrief 26 augustus 2020

Verbouwing binnen
Deze week is de bibliotheek ingepakt en verhuisd naar het nu nog leegstaande deel van de school voor opslag. Want aanstaande maandag start de verbouwing binnen. Er is al een doorgang gemaakt tussen het leegstaande deel van de school en de bibliotheek. Komende weken wordt een bestaande toiletgroep omgebouwd tot MIVA-toilet, wordt de keuken opgeknapt en van nieuwe apparatuur voorzien, wordt de doorgang naar Tom in de Buurt verbreed, de ingang naar ‘de gymzaal’ verplaatst en verdwijnt een wand tussen 2 ruimtes aan de voorzijde. De verwachting is dat dit begin oktober klaar is, waarna de werkzaamheden starten in de vleugel waar Tom in de Buurt zit.

Buitenruimte

De gevel is gereinigd, het schilderwerk buiten is bijna gereed en de dakdekkers zijn al bezig met de dakrenovatie. Ook het schoolplein is aan een ware metamorfose bezig. Er wordt hard gewerkt aan het verwijderen van de oude fietsenstallingen en speeltoestellen. De rubberen tegels onder de speeltoestellen krijgen een nieuw leven bij een kindertehuis in Suriname. Maar het meest opmerkelijke is dat de bosschages en hekken zijn verwijderd. Het schoolplein wordt daardoor voor iedereen toegankelijk publiek terrein. Vanaf de weg zijn tijdelijk rijplaten op het pad gelegd om het pad te beschermen voor de busjes van de werklui in de komende tijd. Het is nu nog allemaal een rommeltje, maar aan het eind van de verbouwing wordt het gehele schoolplein opnieuw bestraat met de bestaande tegels en maken we het aantrekkelijk met picknickbanken en beplanting.

Vrijwilligers aan de slag
Een groot deel van de kozijnen en radiatoren is de afgelopen periode al geschilderd door een ploegje vrijwilligers. Opvallend is dat vooral dames zijn die schuurpapier en kwast ter hand nemen. De mannen doen het grove werk, zoals het slopen van opruimen van allerlei troep in het gebouw. Deze week is het merendeel daarvan ook in regen en storm naar een container gebracht. We hebben verder timmervrijwilligers die klussen gaan opknappen en hopelijk de pergola bij de voordeur mogen gaan maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *