Wat verwachten de inwoners van een dorpshuis?

Uit: Groene Hart Koerier van 29 januari 2020

Laat horen wat jij graag in een dorpshuis doet en welke sfeer en service je verwacht!

Dorpshuis Hazerswoude-Rijndijk: een gezellige plek waar je je thuis voelt en waar je door gastvrouwen/heren hartelijk wordt ontvangen? Een lekkere kop koffie/thee met een koekje voor weinig geld? De aanwezigheid van mindervalide toiletten?  Er zelf iets kunnen organiseren? Een goede plek voor de club of vereniging waarvan je lid bent?

Het zijn zomaar wat voorbeelden van zaken die inwoners van Hazerswoude-Rijndijk belangrijk kunnen vinden als het gaat om hun tijdelijke en straks nieuwe ‘toekomstbestendige’ dorpshuis. Want zoals u eerder heeft kunnen lezen sluit de gemeente Het Anker per 1 juli als dorpshuis en is de voormalige Rhynenburchschool als tijdelijk verblijf aangewezen totdat er over 5-7 jaar een nieuw dorpshuis is gerealiseerd. Samen met de bibliotheek, Tom in de buurt (wijkzorg), Junis (BSO) en diverse verenigingen en stichtingen die activiteiten organiseren voor jong en oud, vindt op dit moment een traject plaats om tot gezamenlijke huisvesting en een opknapbeurt van het gebouw te komen. Ook zal de buitenverlichting en de toegankelijkheid van het gebouw voor bestemmingsverkeer worden verbeterd.

Workshop o.l.v. Aat Vos

Meedenkworkshops
De vaste bewoners en gebruikers van het dorpshuis hopen samen met het Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost en de gemeente dat zoveel mogelijk inwoners en clubs willen meedenken over wat zij belangrijk vinden als het gaat om de voorzieningen, de activiteiten en de look-and-feel van een dorpshuis. Hiervoor organiseren zij op verschillende momenten en met verschillende groepen inwoners meedenk-workshops waarin aan de hand van een aantal vragen en via beelden op kaarten wordt geïnventariseerd wat u als inwoner belangrijk vindt.

Met beelden werken
Het architectenbureau AatVos ondersteunt bij de organisatie van de workshops door kaartspellen met beelden ter beschikking te stellen die u helpen om op een speelse en laagdrempelige manier aan te kunnen geven wat u belangrijk vindt. De kaartspellen worden in groepjes van 4-6 personen gespeeld en het duurt bij elkaar ruim een uur. Het is erg leuk om te doen en voor koffie/thee/limo wordt gezorgd.  Er zijn twee inloopavonden waaraan iedereen die wil meedenken over het dorpshuis kan meedoen. Maar u kunt zich ook als activiteitengroep, club of vereniging aanmelden zodat de workshoporganisatie langs kan komen op een tijd dat u dat schikt, bijvoorbeeld in aansluiting op uw vergadering of een bestaande activiteit.

Workshop 1: zaterdag 7 maart van 10.30 – 12.00 uur
Workshop 2: woensdagavond 11 maart van 20.00 – 21.30 uur

Beide workshops vinden plaats in de bibliotheek aan de Joseph Haydnlaan5. U hoeft zich vooraf niet aan te melden.  Heeft u vragen of wilt u dat wij voor uw groep een workshops (op locatie of in de bibliotheek) organiseren, neem dan contact op via info@dorpsnetwerk.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *