Workshops Aat Vos gaan door

Uit Nieuwsbrief 21 mei 2020
Alles op alles om na de schoolvakanties open te gaan
Door de coronamaatregelen heeft ook het traject voor het inrichten van de voormalige Rhynenburchschool tot tijdelijk dorpshuis stilgelegen. De geplande workshops met toekomstige bewoners en gebruikers in maart zijn geannuleerd. Willen we echter de school met alle nieuwe gebruikers vanaf eind augustus kunnen betrekken, dan moeten we op korte termijn alsnog aan de slag. Nu sprake is van versoepeling van de maatregelen, kunnen de voorbereidingen gelukkig worden hervat.  

Workshops gaan in aangepaste vorm door
Besloten is om de workshops, die vanwege de coronamaatregelen niet door konden gaan eind maart, ―in aangepast vorm― alsnog door te laten gaan op 29 mei en 2 tot en met 5 juni. Deelnemers aan de workshops zijn de beoogde vaste bewoners (Bibliotheek, Tom in de buurt en Junis Kinderopvang) en vertegenwoordigers namens vaste en incidentele gebruikers die activiteiten organiseren voor specifieke doelgroepen in verschillende leeftijdscategorieën. Eindresultaat van dit gezamenlijke traject is een inrichtingsplan. Dat plan biedt antwoorden op vragen als wie waar in het gebouw gaat zitten, welke ruimtes voor gedeeld gebruik zijn, hoe het wordt ingericht en aangekleed en welke voorzieningen waar moeten worden aangepast of aangebracht. Ook de buitenruimte en verbetering van de toegankelijkheid wordt daarin meegenomen.  

Groot onderhoud wordt gestart
Om van het gebouw een tijdelijke ‘huiskamer van het dorp’ te maken zijn beperkte aanpassingen aan de binnenkant van het gebouw nodig en aan het schoolplein ter verbetering van de toegankelijkheid. Los daarvan moet groot onderhoud aan de school worden uitgevoerd. Het gaat onder meer om het vervangen en repareren van de dakbedekking, het schoonspuiten van de gevel, buitenschilderwerk, het vervangen van de 15 jaar oude cv-ketels en het repareren van kapotte vloeren. Met deze werkzaamheden zal vanaf juni worden gestart.    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *