Hier staan we voor…

Samen Zijn en samen Doen
Dorpshuis De Meester is een veelzijdige en actieve ontmoetingsplaats. Maatschappelijke organisaties, verenigingen en vrijwilligersorganisaties ‘wonen’ er met elkaar en zorgen er samen met de inwoners, vrijwilligers en beheerder voor dat er het gehele jaar door een breed aanbod aan activiteiten is. Dat aanbod bestaat deels uit vaste activiteiten en deels uit evenementen die voor alle geïnteresseerde inwoners, of een specifieke doelgroep worden georganiseerd. Zie ook de Agenda met vaste activiteiten en de Evenementenkalender.

Meesterlijk..
Dorpshuis De Meester is net als het zusterdorpshuis De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp gevestigd in een voormalige school. De namen van beide dorpshuizen herinneren aan de vroegere bestemming. In De Meester heeft een aantal maatschappelijke organisaties uit het dorp, maar ook de verenigingen en activiteiten die plaatsvonden in Het Anker, samen een tijdelijk onderkomen gevonden. Er zal een nieuwe accommodatie worden gebouwd voor het dorp en er wordt 5-10 jaar de tijd genomen om dat in samenhang met andere dorpsvoorzieningen, zoals basisscholen en sport, te ontwikkelen.

Tuin rondom…
Het voormalige schoolplein loopt helemaal rondom het gebouw en is deels bestraat en deels beplant. Er is een Tuingroep o.l.v. Frans Pannenbakker die er de afgelopen jaren al een mooie tuin van heeft gemaakt en zij pakken in het voorjaar ook de delen aan die tot voor kort niet werden gebruikt. Op een gezellig terras hopen we dan dat inwoners van Hazerswoude-Rijndijk en omstreken er -met een kopje koffie, thee of drankje- in de zomer schaduw kunnen zoeken onder de prachtige oude platanen.